Horia Motrescu, consilier local USR Râșnov: “Un teren aflat lângă Cetatea Râșnov nu poate fi concesionat cu 0,06 EUR/mp/lună, cât valoarea a 10 bețe de chibrit!”

0
209
Grupul consilierilor USR din Consiliul Local Râșnov solicită Primăriei renegocierea redevenţei plătite orașului de către Dino Parc, aferentă terenului concesionat, în suprafață de 20.777mp. În prezent, un metru pătrat de teren este concesionat cu numai 0.74 euro pe an, iar redevenţa anuală reprezintă sub 1% din profitul anual al parcului.
Horia Motrescu, consilier local USR Râșnov: “Un teren aflat lângă Cetatea Râșnov nu poate fi concesionat cu 0,06 EUR/mp/lună, cât valoarea a 10 bețe de chibrit!
Consider că redevența anuală trebuie obligatoriu renegociată, astfel încât să fie respectat atât criteriul proporționalității redevenței cu beneficiile obținute din exploatarea bunului de către concesionar, cât şi valoarea de piață a terenului, conform Art. 307 din Codul Administrativ.
Din banii obținuți prin creșterea redevenţei, administraţia locală ar putea achiziționa în doi ani o mașină nouă pentru pompieri, iar în al treilea an, o mașină nouă de gunoi pentru Serviciul de Utilități Publice Râșnov.”
Horia Motrescu face apel la autoritățile locale și județene să ia în considerare solicitarea și argumentele consilierilor USR, astfel încât orașul Râșnov să beneficieze de un venit suplimentar la bugetul local pentru care este îndreptățit conform legii.

Lasă un răspuns