Primăria Râşnov a pregătit cu mare atenţie cele două evenimente, iar succesul a fost deplin. Mii de persoane au fost prezente pe Valea Cetății.

Cele trei zile de sărbătoare au fost deschise vineri, la ora 16.00, cu tradiţionala paradă, pe traseul pe Troiţă – Mihai Eminescu – IL Caragiale – Valea Cetăţii.

Seara, râşnovenii și nu numai au avut parte de mai multe recitaluri ale unor artiști locali.
Cea de a doua zi a Festivalului Naţional Ecvestru şi a Zilelor Oraşului Râşnov a început la ora 10.00, cu un concurs de frumuseţe a cailor.
Aceasta a fost prima probă a Festivalului Naţional Ecvestru, iar treaba juriului nu a fost tocmai uşoară, pentru au avut de făcut departajarea între exemplare extraordinare din diferite rase de cai.
Tot sâmbătă a avut loc și un concurs de tracțiune, unde a fost premiat cel mai puternic cal din Râșnov.

O premieră anul acesta a fost concursul de tăiat bușteni cu motofierăstrăul. A fost pentru prima dată când a fost organizat un astfel de concurs.

Pe scena special amenajată pe Valea Cetăţii au urcat nume mari ale muzicii româneşti, capete de afiş fiind MIRA şi 3 SUD EST. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii. Asistenţa a fost una numeroasă, pe platoul din Valea Cetăţii participând câteva mii de persoane.
Duminică, concursurile de tracțiune, atât la dublu, cât și la simplu, au debutat tot de la ora 10.00. Participarea a fost una record, zeci de concurenți din întreaga țară înscriindu-se în tradiționalul festival ecvestru.

Ediția din acest an a Festivalului Național Ecvestru a fost una aniversară. S-au împlinit 20 de ani de când la Râșnov se organizează acest concurs, iar din discuțiile cu participanții, proba de tracţiune de la Râşnov este cea mai mare din România.

Competiţia s-a desfăşurat fără niciun fel de incidente şi a fost apreciată atât de spectatori, cât şi de proprietarii de cai.

Ultima zi a fost dedicată muzicii folclorice, iar vedetele principale au fost VLĂDUȚA LUPĂU și RAPSOZII MARAMUREȘULUI și bineînțeles TARAFUL ION A LU’ BARBU DE LA VĂRBILĂU.
Vă mulțumim tuturor că ați fost alături de noi în aceste zile minunate.

Le mulțumim și voluntarilor care s-au asigurat că totul se desfășoară fără probleme și mulțumim și sponsorilor noștri că au fost alături de noi.

Oraşul Râșnov

 

Lasă un răspuns