Adrian Ioan Veştea : Începând de astăzi, în inima Braşovului ne putem bucura de patru zile de sărbătoare, de celebrare a cărţii, artelor şi culturii

0
258

Cea de-a patra ediţie a Târgului de cArte și Experiențe Culturale – LibFest, eveniment cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov şi de Municipalitate, a avut deschiderea oficială în Piaţa Sfatului, acolo unde zeci de standuri, cu mii de cărţi de toate genurile aşteaptă să fie descoperite.

Pe zi ce trece, Braşovul devine o destinaţie tot mai consacrată din punct de vedere turistic, iar acest lucru se datorează administraţiilor publice locale, faptului că mulţi dintre primarii noştri au reuşit să pună în valoare patrimoniul istoric şi cultural în cadrul unor evenimente cu priză la public, dar şi acelor organizaţii nonguvernamentale care an de an sunt preocupate să creeze manifestări culturale relevante în plan naţional şi chiar internaţional, multe devenite deja emblematice pentru municipiul şi judeţul nostru.

Asociaţia Libris Cultural Braşov, organizatoarea Libfest, este mai mult decât un ONG, este o instituţie în sine, o promotoare a culturii sub toate formele sale.

În 17 ani de activitate, sub egida asociaţiei, la Braşov au luat naştere şi s-au consacrat proiecte culturale de mare anvergură, prin intermediul cărora literatura şi arta au ajuns să ocupe un loc de cinste în preocupările publicului de toate vârstele.

Vreau să felicit Asociaţia Libris Cultural pentru toate demersurile menite să crească vizibilitatea şi importanţa Braşovului în sfera evenimentelor culturale, dar şi pentru misiunea nobilă pe care şi-a asumat-o, aceea de a-i apropia pe tineri de literatură, muzică și artă, de a le arăta necesitatea integrării acestor forme de manifestare artistică în viața lor de zi cu zi.
Mă bucur că alături de Asociaţia Libris Cultural putem contribui la organizarea LibFest şi sunt convins că ediţia din acest an va fi o reuşită.

Lasă un răspuns